Leadership

"Ratio geeft richting. Emotie geeft beweging". Dat is de basis van de Masterclass Leadership van de KLVB Groep. Naast het kunnen sturen op harde (organisatie) doelstellingen, ook visie hebben en die uitdragen. Bezieling en betrokkenheid tonen. Leiderschap bestaat uit Leiding - én Richting geven. Dit komt tot uiting in gedrag dat wordt getoond en het effect dat dit sorteert.

Het succes van Leiderschap is altijd contextafhankelijk. Er bestaan geen eigenschappen voor echt Leiderschap. Als dat wel zo zou zijn, zou leiderschap te reproduceren zijn. Dan zouden leiders eenheidsworsten zijn. Het gaat echter om authenticiteit. De ware leider is echt.

Leiderschap is dus één eigenschap in zichzelf. Leiderschap is de eigenschap. Leiderschap is Eigenschap.

Als Leiderschap 'Eigenschap' is, dan vraagt het trainen en ontwikkelen van 'Eigenschap' een uitgebreid en compleet palet aan instrumenten. Als het succes van Leiderschap altijd contextafhankelijk is, dan vormt de juiste inzet en toepassing van diezelfde instrumenten het fundament voor dit succes.

De masterclass Leadership levert u dit complete palet en geeft u kennis en inzicht over de toepassing en de inzet. De masterclass Leadership behandelt de Leiderschapsstijlen van Quinn, de teamrollen van Belbin, Situationeel Leiderschap, DISC en het Kleurendenken van De Caluwé. Dit om de Leiderschapsstijl in jezelf te bepalen en vervolgens je team te kunnen inschatten. Vernieuwen en veranderen doe je namelijk nooit alleen. Daarnaast is er aandacht voor historie en maatschappelijke ontwikkelingen.

Verder is de opzet globaal:

  • beginselen van Leadership;
  • leadership strategieën;
  • visievorming, denk groot en internationaal;
  • ontwikkelen managementskills;
  • implementeren van Leadership filosofie;

Meer informatie over de KLVB Groep of wilt u meer informatie over onze Masterclass Leadership, klik hier voor meer informatie.

Contact

KLVB Groep B.V
Postbus 34
1733ZG Nieuwe Niedorp
Tel: 0226 - 42 87 05
E-mail: Klik hier