Managementgames

Gaming in de Zorg

In nauwe samenwerking met Finance4Care en vertegenwoordigers uit de zorg heeft de KLVB Groep een nieuwe game ontwikkeld: ACCRETIO.

De veranderingen in de zorg gaan in rap tempo en zijn nauwelijks meer bij te houden. Vooral de invloed van de bedbezetting op het huishoudboekje van de afdeling is erg groot. Efficiënte personeelsinzet wordt steeds belangrijker. Zorgmanagers kennen en onderkennen de problematiek als geen ander. Maar voor hen is de vertaling van en naar cijfers niet eenvoudig.

Hoe kunnen zorgmanagers op een speelse manier het werken met cijfers eigen maken, zodanig dat ze er ook op kunnen sturen? Het antwoord daarop is ACCRETIO, een bordspel dat de verbinding tussen zorg en bedrijfsvoering stimuleert. Managers leren, zelfs al in één dag, hoe cijfers kunnen gaan leven en door henzelf beïnvloed kunnen worden. Door het uitvoeren van opdrachten in spelvorm leren ze met actuele informatie hun afdeling efficiënt aan te sturen. Het spel is in verschillende vormen te spelen, altijd passend bij de vraag van de zorgorganisatie.

De tevredenheid onder de gebruikers is groot. Zoals een van de directeuren het verwoordde: “keuzes worden nu op basis van andere argumenten gemaakt. Daardoor zijn onze managers in staat om het verhaal, het waarom van een bepaalde keuze, ook aan de medewerkers te vertellen. De managers zoeken elkaar ook op. Iedereen worstelt met dezelfde vraagstukken, de schroom om te vragen is voorbij.”

ACCRETIO wordt zowel in een 1-daagse als een 2-daagse variant aangeboden. Dat kan bij de zorginstelling of op onze trainingslocatie in Hoorn. U kunt individueel inschrijven en natuurlijk als groep.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ACCRETIO voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen u meer informatie verschaffen en laten u kennis maken met het spel. Wilt u meer informatie ontvangen? Klik hier of bel 0229-244323.

Gaming in een Handelsonderneming

In handelsonderneming is het nog al eens lastig om weloverwogen beslissingen te nemen rond inkoop, voorraad houden en verkoop.

In deze webbased game, worden de deelnemers in groepen ingedeeld en vormen ze de directie van een handelsonderneming in sportartikelen. In de game, THE SPORTS COMPANY, nemen de directies dan over inkoophoeveelheden bij prijsfluctuaties en andere onzekerheden, over reclame-inspanningen, prijsstellingen en aanbod op de markt. Omdat de ondernemingen elkaar beconcurreren, zijn de deelnemers extra gedreven om het goed te doen: ze willen winnen!

Ook verbanden leren zien in een plezierige ontwikkelsetting? Klik hier of bel 0229-244323.

Gaming in een Productieonderneming

Bij productieonderneming is de vraag in de markt vaak bepalend voor de grootte van de productieseries. Standaardisatie en specialisatie vechten om voorrang.

In deze game plannen de deelnemers de productieseries vooraf in, op basis van marktonderzoekgegevens over de mogelijke verkopen. Ze nemen beslissingen over de inkoophoeveelheden voor grondstoffen, over de personeelssterkte, reclame-inspanningen, verkoopbeleid enz. Ook in deze game geldt dat de ondernemingen elkaars concurrenten zijn. En de competitiedrang leidt tot mooie, spannende en vooral leerzame dagen.

Wilt u voor u en uw medewerkers ook complexe situaties verder leren beheersen? Klik hier of bel 0229-244323.

Contact

KLVB Groep B.V
Postbus 34
1733ZG Nieuwe Niedorp
Tel: 0226 - 42 87 05
E-mail: Klik hier